Contactgegevens

OBS 't Partoer
Lauermanstraat 21a
9251 AX  Burgum
Postbus 22
9251 AA Burgum

T. 0511-462980
E. partoer@opo-furore.nl

Directeur:
Dhr. Karel Beke

 

Leerkrachten groep 3/4a

Leerkrachten:
- Juf Jacqueline
(ma t/m wo)  
j.devries@opo-furore.nl

Juf Debbie
(do en vr)
d.post@opo-furore.nl

 

 

 

 

Groep 3/4a (juf Debbie en juf Jacqueline)

Welkom op de pagina van groep 3/4a!

Het komende jaar zullen we u  op de hoogte houden van het reilen en zeilen in de klas. Later in het jaar kunnen ook de kinderen stukjes gaan schrijven. Dat wordt leuk!

Struunen De Alde Feanen

Wat hebben wij een mooie ochtend beleefd op de Alde Feanen op maandag 25 juni. Wij gingen namelijk struunen in het veengebied. Rond  9.00 uur stonden de twee boswachters ons al op te wachten en zijn we verdeeld in twee groepen. Vervolgens zijn we op pad gegaan.

Er is ons veel verteld en aan ons laten zien: mooie vlinders, kevertjes, kikkers en plantjes. De peperplant hebben we natuurlijk allemaal even moeten proeven ;)  Verder voelde je de grond bewegen als we gingen springen, als teken dat het echt veengebied is. We hebben verschillende uitkijktorens en observatiehutjes bezocht, waar je veel van de natuur kon zien. Hoewel we geen hertjes hebben gezien, hebben wij wel het paadje belopen dat de hertjes in het hoge gras hebben achtergelaten. Prachtig!

Al met al een mooie ochtend beleefd. Klik HIER voor de foto's.

Wilt u dit ook eens doen met uw gezin of als feest-uitje. Bij het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewoude hebben ze verschillende tochten die u eens kunt ondernemen, waarbij kinderen op onderzoek gaan in de natuur.  Zeker  de moeite waard!

Kerstdiner

De tafels mooi gedekt, haren in de plooi, dansschoenen gepoetst.... donderdag 21 december was het zover: Kerstdiner in de klas met als klapper dansen in Glinstra State!
Iedereen zag er prachtig uit. Daarnaast had ook iedereen iets lekkers meegenomen dat we konden neerzetten op het buffet. Iedereen begon met een soepje vooraf met stokbrood. Vervolgens konden we kiezen uit verschillende gerechten: patat, gepaneerde kip, gehaktballetjes, kleine pannenkoekjes, stokbrood en nog veel meer. Als toetje verschillende vruchtenspiesjes, gebakjes en cake. Hmm wat hebben we allemaal gesmuld. Na het eten gingen de voetjes nog even van de vloer in Glinstra State... wat een feest!
Ouders bedankt voor de lekkere gerechten en de hulp bij opruimen. Hier kunt u foto's vinden met een kleine impressie van de avond.

De Marko's op bezoek

In de middenbouw zijn wij begonnen met de crea-middagen op woensdag. De groepen 3/4/5 zitten door elkaar en komen iedere 3 weken met diverse creatieve-uitspattingen in aanraking. Vandaag kreeg de eerste groep trommel-les. Maar niet zomaar trommelles: de kliko’s werden naar binnen gereden en de emmers afgestoft! We kregen les van Trees de Jong van De Marko’s uit Burgum.
Wat een plezier hebben we gehad! Ritmes in de woorden van peer, appel, ananas en meer, konden we allemaal ritmes trommelen. Meerdere kinderen op een kliko, de anderen op emmers en stokjes.
Na een aantal ritmes, werd er weer geruild. Zo kwam iedereen aan zijn trekken. Wat een ritme-gevoel hebben wij toch! Bedankt!

Natuurles en appelmoes…. Hmm

In de aanvankelijke leesmethode van groep 3, Lijn 3, stond in thema 2 “De boom” centraal.
Naast het leren van veel nieuwe letters en woorden, gaat de wereld oriëntatie in de groep daar ook over: wat zijn loof- en naaldbomen, hoe beschermt de boom zich tegen de kou. Wat is oogst en oogsten (woordenschat)?
Groep 4 kent in zijn Natuur en Techniek methode van “Argus Clou” ook een thema waarin de boom centraal staat. Zo hebben we de lessen heel mooi kunnen bundelen en hebben we veel van elkaar geleerd. Juf Jacqueline heeft (een deel van) de oogst van haar eigen appelboom meegenomen en daar moesten we natuurlijk in de klas iets van maken… Appelmoes!

 

 

Kookplaatje van de camping mee de klas in en koken maar.
Aantal kinderen hebben de appels in mooie kleine stukjes gesneden. Beetje water erbij en een beetje suiker en pruttelen maar… iedereen even kijken en roeren….

Daarna verdelen over bordjes en een beetje laten afkoelen…. Pff,pff en dan smikkelen maar!

 

 

 

Kinderboekenweek 2017 Gruwelijk Eng

Ook in onze groep hebben we veel gewerkt aan het thema van de kinderboekenweek van dit jaar “Gruwelijk eng”. Vele enge verhalen zijn voorgelezen in de groep, maar ook door kinderen uit de Bovenbouw. Er is zelfs een eng verhaal geschreven door alle groepen van ’t Partoer. Dit verhaal werd voorgelezen op de laatste dag van de KBW, door de voorleeswinnaar van de school.
Er is geknutseld en geschreven over verschillende “enge” dingen, te denken valt aan: spinnen, donker, monsters, heksen en skeletten. Onderstaand een kleine selectie van dit alles.
Dit is de leesboeken-spreukenboom. Groep 4 heeft geschreven over hun lievelingsboek en groep 3 heeft spreuken (alle letters en woorden die ze kennen) opgeschreven… maar pas. De spreuken niet hardop zeggen want dan……
Naar aanleiding van het verhaal “het wollige monster”, het monster dat alle gebreide truien op at…
Naar aanleiding van het “skeletten”-boek
Foto's hiervan vindt u hier

Van alles wat

In groep 3 kunnen wij nu al zulke goede zinnen maken!
Even lekker bewegen…
Velen hebben na een lesochtend duidelijk beweging nodig. Wij, van ’t Partoer hebben de luxe om een mooi veldje naast school te hebben. Deze wordt dan ook iedere dag gebruikt… ook zo nu en dan bij wat een vies veldje… De oplossing door de kinderen is gewoon je schoenen uit doen (“moet thuis dan ook”, aldus één van de leerlingen)
Foto's hiervan vindt u hier

 

Contactgegevens

OBS 't Partoer
Lauermanstraat 21a
9251 AX  Burgum
Postbus 22
9251 AA Burgum

T. 0511-462980
E. partoer@opo-furore.nl

Directeur:
Dhr. Karel Beke

 

Album Groep 3a

Ga naar fotoboek

Leerkrachten groep 3/4a

Leerkrachten:
- Juf Jacqueline
(ma t/m wo)  
j.devries@opo-furore.nl

Juf Debbie
(do en vr)
d.post@opo-furore.nl

 

 

 

 

 

Contactgegevens

OBS 't Partoer
Lauermanstraat 21a
9251 AX  Burgum
Postbus 22
9251 AA Burgum

T. 0511-462980
E. partoer@opo-furore.nl

Directeur:
Dhr. Karel Beke

 

Album Groep 3a

Ga naar fotoboek

Leerkrachten groep 3/4a

Leerkrachten:
- Juf Jacqueline
(ma t/m wo)  
j.devries@opo-furore.nl

Juf Debbie
(do en vr)
d.post@opo-furore.nl