groep 3b (meester Jan)

20 JUNI 2018 GROEP 3B GAAT OP STRUUNTOCHT

Met fijn weer gingen we op pad naar Earnewâld. De gidsen Klaske en Pieter stonden ons al op te wachten. In twee groepen gingen we op pad. We leerden in de praktijk veel over dieren en planten. De foto’s geven u een beeld.

20 APRIL 2018 KONINGSSPELEN

Een korte impressie van de Koningsspelen 2018 vindt u HIER. Natuurlijk gingen we van start met een goed ontbijt, waar iedereen van genoot. Daarna een leuk spelcircuit met als laatste de ‘Stormbaan’. Op deze zonnige dag sloten we af met een lekker ijsje! Natuurlijk kan dit niet zonder hulp van (groot) ouders. Wendy, Jaap, Elisabeth en de pake van Benthe heel erg bedankt voor jullie hulp. Fijn dat ook juf Femke er deze dag weer was.

19 MAART 2018, OP BEZOEK BIJ DE PAARDEN

Na een inleidende les van juf Elien, met een filmpje over kinderen die met paarden aan het werk zijn, gingen we op stap naar de Menno van Coehoornweg. Vier paarden coaches stonden voor ons klaar zodat we in groepjes van zes kinderen met 2 pony's en 2 paarden aan de slag konden. Samenwerken om een pony over een 'boomstam' te laten stappen, de pony met jou te laten lopen. Buiten in 'de bak' aan de slag met twee paarden. Proberen om samen een groot paard in een hok van palen te laten stappen. Spannend, soms een beetje eng.

Wat fijn om kinderen aan de slag te zien. Hele andere aspecten van kinderen komen er dan naar voren. Op de foto's kunt u even meegenieten.

Dank je wel juf Elien en de drie andere paardencoaches voor de uitnodiging, alle kinderen, juf Hiske en meester Jan

5 DECEMBER 2015 SINT VIERING IN GROEP 3b

Vol verwachting klopt ons hart, zou de goede Sint wel komen. Ieder jaar een verrassing, hoe komt de Sint. Dit jaar in de Burgumer Mobiel. Apollo ondersteunde de kinderen bij het zingen, ook nog later samen in de kuil. We deden spelletjes in de klas en dansten bij de Sint viering met de andere groepen 3 en 4 in het speellokaal. Wat waren we blij met onze cadeautjes!
Foto's vindt u HIER

9 NOVEMBER 2017; SCHOOLLUNCH

Wat stonden er veel lekkere dingen op tafel bij de schoollunch! Via de PLUS markt kregen wij ons pakket wat we op school nog verder aanvulden. Lekkere bruine bolletjes , krentenbolletjes en bruin brood. We smulden ook van de crackers. Als beleg was er lekkere kaas en vlees, jam, hagelslag, stroop.
We aten allemaal meer dan normaal en de meest originele combi's werden uitgeprobeerd. Iedereen genoot. Dankzij de hulp van de moeders van Kyra, Lisan, Larissa en Steffen verliep alles prima. Wat fijn ook om na het buitenspelen in een schone en opgeruimde klas terug te komen. Klasse! Op de foto's kunt u bekijken hoe we smulden.

2 oktober 2017: De eerste weken

De eerste weken zitten er weer op. We werken hard en maken kennis met veel nieuwe materialen. Een hele uitdaging in groep 3. Door de foto's kunt u even een klein kijkje om de hoek nemen bij schrijven, letterdozen, rekenen, eten, knutselen èn buiten spelen.

Album Groep 3b

Ga naar fotoboek