k.steg@opo-furore.nl

Groep 5b (juf Klaasje en juf Danaia)

Verjaardagen meester en juffen

De verjaardagen van de meester en juffen zijn goed gevierd, Klik HIER voor een mooi overzicht

Schoolschaatsen

De afgelopen 5 weken zijn de kinderen van de groepen 5 op woensdag aan het schaatsen geweest in de 11Stedenhal in Leeuwarden. Om kwart over 8 's ochtends reden we iedere keer met enthousiaste ouders richting de ijsbaan waar de les om 9 uur begon. De eerste les werd bekeken of en hoe goed de kinderen al konden schaatsen en zo ontstonden er 5 groepen die ieder op hun niveau les kregen. Prachtig om te zien hoe snel de kinderen de schaatsslag te pakken hadden en iedere les met rode hoofden van inspanning op het ijs stonden.
Nu maar hopen op echt winterweer zodat we ook nog op natuurijs kunnen schaatsen!
Alle ouders die hebben gereden: Ontzettend bedankt voor jullie hulp.
Foto's hiervan vindt u HIER

Voorstelling uur-cultuur

Op woensdag 2 maart gingen de kinderen van de groepen 4 naar een voorstelling van uur-cultuur. De titel van deze voorstelling was: Smakelijke sprookjes.
De kinderen hebben genoten. Tessa, Naomi en Vayenne hebben er een verhaal over geschreven:

Het was heel grappig en leuk en het ging over twee meisjes en de trol en de twee meisjes moesten veel koken en de struisvogel en de trol die wou graag kinderen eten en het was veel te grappig ik moest bijna huilen en bijna in mijn broek moest plassen en de mensen lagen.

Naam: Tessa Miesjele van der leest.

Het is dag en de reus komt eraan en de koning zat op zijn stoel alle mensen schrikken en gaan snel in het huis zitten ze gaan de kinderen verstoppen en de uil bijt in het oor van de reus iedereen denkt dat doet zeer en de koningin is er ok zij schrikt ok heel erg.

Naam: Naomi Wietske Aleida van buuren

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het ging over twee koks die werden ontslagen door de koning en het ging over een reus die kinderen op wauw eten maar de koks zeiden proef eerst onze gerechten dat vont de reus goed en hij zij van als het niet genoeg was dan eet hij nog steeds kindertjes en het eten was op en Sjakie moet naar de reus en de vogel die brengt de gerechten naar de reus en het gerecht was Sjakie hij ging met de vogel naar de reus maar er was geen eind de vogel heeft het eind bedacht dus Sjakie die klom op de wolk en Sjakie die ging de reus verslaan en hoe hij geeft het potje bonen aan de reus hij wauw nog meer dus Sjakie die gooide het potje bonen naar beneden en toen viel de reus dood op de grond,

Naam: Vayenna jager.

Schoolontbijt

Op donderdag 10 november was er voor onze school het jaarlijkse schoolontbijt. Geholpen door de moeder van Hidde Postma en de moeder van Quinten. Hier hebben Yalena en Hylke een stukje over geschreven.

Het was super leuk.En we hebben  lekker brood gehad.
En er was ook lekker beleg.
We hebben ook een filmpje gezien.
En natuurlijk waren meester Bauke en juf Marijke er ook .

Geschreven door Yalena Klijnsma

Het was super leuk. We keken ook een film onder tussen het eten .
die film heette schoolontbijtbroodnodig.
Er waren een veel belegen, pindakaas hagelslag jam kaas vlees en natuurlijk  boter. Ik heb vijf boterhamen gegeten, twee met jam, een met hagelslag enmeer weet ik niet meer. Maar het was allemaal herlijk

geschreven door Hylke

Sponsorloop

Op vrijdag 28 oktober was de sponsorloop t.b.v. nieuwe materialen op de schoolpleinen van c.b.s de Arke en o.b.s. ’t Partoer. De opbrengst wordt aanstaande woensdag bekend gemaakt. Sygrid en Sander hebben een kort verhaaltje geschreven over de sponsorloop.

De hele school  deed  mee aan de sponsorloop. Dus ook mijn klas deed mee. Dat was heel  leuk en we hebben als groep heel veel goed opgehaald.

Geschreven door Sygrid.

De Arke en het Partoer gingen hardlopen voor de sponsorloop. Het was voor nieuwe speeltoestellen voor de kinderen. Ik hoop echt dat een kabelbaan krijgen. Ik vond het erg leuk. En we kregen allemaal een fles water. Ik had ook wel een beetje dorst en ik zweette ook wel een beetje.

Groetjes Sander Boersma

Album groep 4/5a