Onderbouw

De kop is er af. We gaan ondertussen al weer een maand naar school.
Voor het grootste deel van de groep in een nieuwe klas en met een nieuwe juf.
De kinderen zijn ondertussen alweer helemaal aan het schoolritme gewend.  Ook het lokaal begint er steeds gezelliger uit te zien.
Enkele vaders hebben ons geholpen met het ophangen van diverse zaken (bedankt daarvoor!).
In de eerste week hebben we beschuiten met muisjes gemaakt voor het broertje van Michelle en het zusje van Jorrit.
We hebben Julian en Angelina kunnen bewonderen, dat ziet u aan de foto’s op de site.

De eerste twee weken hebben we gewerkt over het thema 'Welkom'.
Bij dit thema komen de regels en routines in de klas aan de orde, zoals samen spelen, samen delen, luisteren naar elkaar  en stop hou op zeggen wanneer je iets niet leuk vindt. We komen regelmatig op deze regels terug.

Op dit moment zijn wij bezig met het thema ‘Thuis’ van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen, spelen en werken over allerlei dingen die met thuis te maken hebben. De kinderen vergelijken de situatie thuis en op school in verschillende opzichten: wie kom je tegen, welke spullen zie je en welke activiteiten doe je?  Bij dit thema mogen de kinderen spulletjes van thuis mee naar school nemen en er een "spreekbeurt" over houden.

De foto's van de spreekbeurten staan in ons fotoboek.

We hebben afgelopen maandag een gastles gymnastiek gehad van de vakleerkracht  gymnastiek André  Tjeerdsma.
André  geeft lessen uit onze vernieuwde gymmethode.
De kinderen vonden het prachtig. Ze waren zeer intensief bezig.

Komende maandag gaan we voor het eerst zwemmen. We hebben er zin in!