Wie zitten er in de MR?

Oudergeleding
  • Doetie Wouda
  • Yfke de Jong
  • Hendrik van der Laan (voorzitter)
Personeelsgeleding
  • Thea van der Werff
  • Peter Annema

Wilt u contact opnemen met de Medezeggenschapsraad dan kunt u een email versturen naar: mr.partoer@opo-furore.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Elke school of onderwijsinstelling moet een medezeggenschapsraad hebben. Zo zijn ouders, leerlingen en personeel betrokken bij het beleid van de school.

Rechten medezeggenschapsraad

De medezeggenschapraad heeft de volgende rechten:

• Informatierecht
    Het schoolbestuur moet de medezeggenschapraad tijdig alle informatie geven die de raad nodig heeft om goed te functioneren.
  • Adviesrecht
    Het schoolbestuur moet voorgenomen besluiten voor advies voorleggen aan de medezeggenschapsraad. Bijvoorbeeld een besluit over de aanstelling van een nieuwe directeur.
  • Instemmingsrecht
    Voor bepaalde besluiten van het schoolbestuur is instemming van de medezeggenschapsraad nodig. Bijvoorbeeld bij verandering van het schoolreglement.

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs/vraag-en-antwoord/hoe-is-de-medezeggenschap-in-het-onderwijs-geregeld.html